11. apríla 2015

Lassing




 Rýchlo naplánovaný výlet na jarné vody Rakúsko aj dopadol celkom rýchlo...
Vo štvrtok sa výrazne oteplilo, telefonáty z jednej aj druhej strany ako využiť pekný víkend. Jizerky v Čechách, alebo Lassing v Rakúsku?
Keďže Jizerky  do piatkového večera ešte vodu nemali, výber bol jasný - okolie Salzy, kde už niečo dáme, prinajhoršom samotnú Salzu . Podľa zistených informácii tečie Lassing, prítok Salzy, ktorý má vodu len zriedka. Vrchný úsek by mal byť IV, spodný II. A druhý deň Erlauf? Tak sme vyrazili, ja, Juraj a Miro. 
Po ubytovaní, koštovke sosnovice a fľaše vínka sme rýchlo po polnoci zaspali.

Ráno krásne počasie, ale keďže voda mala byť najlepšia až poobede, dali sme si kávu v Palfau u niekoho v kuchyni. Trochu zvláštna atmosféra, domáci popíjali pivko, my kávičku...
Poobedňajší Lassing mal naozaj vodu (aj keď pomenej ako by sa nám žiadalo), akurát sme museli poriešiť logistiku s autom. Na toto sme využili tromf - Mirov bicykel, ktorý si nechcel dať vyhovoriť cyklistickú vložku zájazdu. 
Po vyvezení na nástupné miesto sme si krátili čas prechádzkou popri rieke a čakali na cyklistu Miroslava. Ten sa objavil až v čase keď sme zvažovali, či mu nepôjdeme oproti. Trochu špinavý, trochu krvavý, zodratý, s tržnými ranami na tele. Bicykel asi nebol najšťastnejší nápad.
Ale prekonal bolesť a nenechal nás v tom samých. Trpiac prešiel s nami celý horný úsek. S Jurajom sme dali aj dolný až po sútok. Po dojazde sa mu bolesti stupňovali, tak sme ho presvedčili, že výlet končí a vyrazili sme na Slovensko. Našťastie zranenie nebolo až také vážne, Miro je tvrdý vodák.